Nu hvor den nye sæson nærmer sig kan det være interessant at se på hvordan man kan registrere hvilke instruktører der har været ude med kaninerne.

Opsætning af rettigheder

Disse rettigheder knytter man nu til medlemmerne. således skal alle der skal ro sculler, kanin såvel som instruktør have tildelt scullerret. Når man angiver en rettighed til et medlem findes der på tilknytningen et felt "frigivet". Det sættes automatisk til at være markeret idet kun få klubber bruger så detaljeret en styring. Derfor skal man huske at fjerne markeringen på kaniner. Instruktørerne skal naturligvis have tildelt instruktørrettighed.

Nu skal man huske (en gang for alle) at rette en parameter (under stamoplysninger - klub - parametre) som styrer om klubben overhovedet bruger instruktørregistrering.

Angiv instruktør ved udskrivning

Når man opretter en tur hvor der er et medlem med som ikke er frigivet (i eksemplet til sculler) så vil der komme en ekstra side frem. På den side kan man indtaste hvilke instruktører som er med på turen. Når det er gjort sådan så er det for netop at tage højde for scullerinstruktion og kajakinstruktion hvor der som regel er flere instruktører som deler ansvaret for mange kaniner. Er der tale om inrigger instruktion nøjes man med at vælge den instruktør som er med i båden. I den situation vil der i praksi altså blive dobbelt registrering da instruktøren også skal være en del af bådens besætning, men overordnet set er det min vurdering at det er den mest fleksible løsning.

Opret statistikken

For at kunne udtrække en ny statistik skal det tekniske grundlag oprettes.

 • Gå ind i Menu: Stamoplysninger -> klub -> Statistikker
 • Lås op og tryk på "Ny" knappen.
 • Kald f.eks. statistikken for ErgometerTOP og skriv flg. i Query feltet:
  SELECT Sum(dsq.km) AS Km, dsq.medlem.navn AS Navn, dsq.medlem.medlemsnr AS Mnr
  FROM [Den store query] dsq, nuår
  where dsq.ergometer = true
  and dsq.år = nuår.år
  GROUP BY dsq.medlem.navn,dsq.medlem.medlemsnr
 • Tryk derefter på TAB. Så finder den ud af hvilke kolonneoverskrifter der kan komme ud af det.
  Dem kan du evt. rette. Bemærk at det virker ikke så godt. Klik med musen i felter der skal rettes, og brug piletast til at forlade feltet efter rettelse, så virker det.
 • Tryk på OK så er det hele gemt.

Se statistikken

Nu kan du vælge statistikken ved at trykke på knappen med den sorte trekant over en af statistikkerne

Du kan også se statistikken ved at i menuen at vælge: Statistik -> faste statistikker.